盛田甲州ワイナリー シャンモリ 山梨甲州
2019年の【シャンモリ 山梨甲州】も前年のヴィンテージを思い出させるような厚みのある味わいです。香りのボリュームは前ヴィンテージよりも強く、豊かな柑橘香を感じます。しっかりとした酸が骨格を形成し、飲みごたえのある、コストパフォーマンスの高い (1,500円/税別) お勧めのワインです。
The 2019 [Shanmori Yamanashi Koshu] also has a thick taste that reminds us of the vintage of the previous year. The scent volume is stronger than the previous vintage, and you can feel the rich citrus aroma. A strong acid forms the skeleton, and it is highly recommended to drink with high cost performance (1,500 yen / tax not included).
日本ワインを代表する日本固有のぶどう品種である甲州は、もともとはヨーロッパ系のぶどう品種であり、シルクロードを渡って日本にたどりついて、日本の環境に適合して古くから栽培されるようになったそうです。薄紫色の甲州は「バラ房」と呼ばれるくらいに粒と粒の間が開いていて風通しよく皮も厚めですので、湿潤な日本でも病害に強いのが日本に適した要素なのでしょう。そして、この皮にかすかな渋味をもつのがこの甲州の特長でもあり、このかすかな渋味を持つ味わいがまさに日本の食にピッタリと寄り添うものになります。
Koshu, a grape variety unique to Japan that represents Japanese wine, was originally a European grape variety and reached the Japan across the Silk Road and came to be cultivated for a long time in conformity with the Japanese environment. It seems that Koshu, which is a light purple color, has gaps between grains to the extent that it is called a "rose cluster", and it is well ventilated and has a thick skin. The characteristic of Koshu is that it has a subtle astringency on its skin, and this subtle astringency makes it a perfect companion to Japanese food.
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