ルミエール シードル
コロナウィルスの影響で、2月からずっと中止になっていた甲府のワインバー〔CAFE & WINE TROLL〕のワイン会。
最初のスパークリングワインは【ルミエール シードル】です。
リンゴの皮の香、ピーマン、ナッツ、柑橘系の香りから爽やかな印象を感じさせます。
糖分をほぼ感じない酸が支配的な第一印象。薄くスッと消える爽やかな酸味に、外国産とは違う表現方法でりんごの違う面をみせてくれます。
無濾過なので、ラストに近づくと沈殿してしていた果肉とともに苦みがアクセントになり、が瓶の底に向かうほど美味しさが増していきます。
山梨の養殖魚〔甲斐サーモンのマリネ〕にとても良く合う味わいでした。
Due to the influence of coronavirus, the wine bar of CAFE & WINE TROLL in Kofu, which has been canceled since February.
The first sparkling wine is [Lumiere Cider].
It gives a refreshing impression from the scent of apple peel, peppers, nuts and citrus.
The first impression is that the acid, which hardly feels sugar, is dominant. With a refreshing acidity that disappears thinly, it shows the different side of apples with a different expression method from foreign countries.
Since it is not filtered, bitterness is accented with the flesh that had settled when approaching the last, and the taste increases as it goes to the bottom of the bottle.
It tasted very good with Yamanashi's cultured fish (marinated Kai salmon).
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